< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Piešķir līdzfinansējumu 14 kultūras projektiem

Piešķir līdzfinansējumu 14 kultūras projektiem

2024-04-23, 14.23

Katru gadu Ventspils novada pašvaldība rīko kultūras projektu konkursu, šogad Sociālās, izglītības, kultūras un sporta komitejā izskatot 19 iesniegtos projektu pieteikumus. Tos izvērtējot, tika pieņemts lēmums piešķirt līdzfinansējumu 14 aktivitāšu organizēšanai.

Sabiedriskais centrs “Ances muiža” saņemtos 320 eiro izmantos, rīkojot pasākumu “Saimnieču skola”, kura mērķis ir vietējās kopienas līdzdalība kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un integrēšanā mūsdienās, latviskās identitātes stiprināšana.

Ventspils novada fotoapvienība “Kursa” īstenos projektu “Fotoplenērs un plenēra darbu izstāde “Pēterdienas mistērijas Popē””, sekmējot fotomākslas un jaunrades attīstību. Piešķirtais līdzfinansējums – 500 eiro.

Biedrība “Piltenes kopiena” 1000 eiro liks lietā pasākuma “Ventas svētki” organizēšanai, kas notiks 25. maijā. Tā mērķis ir veicināt kultūras mantojuma un tradicionālās kultūras saglabāšanu un saliedēt Ventas upes krastos esošos pagastus un iedzīvotājus.

Luīze Svilpe īstenos projektu “Fotogrāmata “Saules rats””, veicinot Jūrkalnes tradīciju turpināšanos nākotnē, to popularizējot grāmatā. Piešķirtais līdzfinansējums – 575 eiro.

Vārves pagasta saietu nams “Mazā Vinda” 405 eiro izlietos, lai organizētu pasākumu “Rudens vēja pieskāriens”. Dzejas dienas pasākums 14. septembrī tiks atklāts ar koncertu.

Popes kultūras nams 1000 eiro liks lietā aktivitātei “Popes auto-moto trasei – 40”. Pasākums notiks 10. augustā, tiks organizēta izstāde, kas sniegs ieskatu auto un moto sporta vēsturē, būs dažādu spēkratu parāde, tirdziņš, 80. gadu modes skate un noslēgumā koncerts Popes estrādē.

Puzes kultūras nams īstenos pasākumu “Apstīgoju zelta kokli”. Sadarbībā ar biedrību “Kokļu mežs” visas dienas garumā gan lieliem, gan maziem būs iespēja apgūt kokles spēles pamatus, noslēgumā – koklētāju koncerts. Piešķirtais līdzfinansējums – 800 eiro.

Puzes pagasta zemnieku saimniecība “Zaļkalni” 510 eiro izmantos, lai 24. augustā rīkotu pasākumu “Zirgu dienas Zaļkalnos”, kurā ikvienam būs iespēja iepazīties ar jāšanas kultūru un apgūt daudz jaunas un izglītojošas informācijas par zirgiem.

SIA “IB EVENT” 1000 eiro liks lietā, 26. jūlijā organizējot pasākumu “Retro balle” dabas koncertzālē Sārnatē, veicinot saskaņu starp dažādām sabiedrības grupām, akcentējot senioru iesaisti kopienas aktivitātēs.

SIA “IB EVENT” saņemtos 1000 eiro paredzējis izmantot, 5. jūlijā rīkojot notikumu “Saldējumu balle”. Dabas koncertzālē Sārnatē visas dienas garumā tiks organizēts izklaidējošs un izglītojošs pasākums ģimenēm ar bērniem, piedalīsies bērnu popgrupas, notiks prāta spēļu turnīrs vairākās kārtās, kopīgas rotaļas, būs saldējuma, popkorna, cukurvates un Ventspils novada mājražotāju tirdziņš, noslēgumā – latviešu kino filmu skatīšanās.

Ugāles tautas nams “Gaisma” 600 eiro izlietos projekta “Tu + Es = Latvija” īstenošanai. Aktivitātes mērķis ir audzināt bērnu paaudzi, kas izaugot cienīs un mīlēs zemi, kurā ir dzimuši un uzturēs dzīvas mūsu tautas vērtības, nodrošinot latviešu kultūras mantojuma pārmantojamību un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Ugāles bibliotēka īstenos projektu “Voldemāra Zelmeņa atstātais kultūras mantojums”. Tiks organizēts pārgājiens sākumskolas skolēniem –  izmantojot dažādus spēles un sacensību elementus, rosinās skolēnus izlasīt stāstu fragmentus un pēc Voldemāra Zelmeņa tēlainajiem aprakstiem atrast grāmatas varoņu piedzīvojumu vietas. Piešķirtais līdzfinansējums – 470 eiro.

Usmas bibliotēka 820 eiro izmantos, lai 11. jūnijā rīkotu pasākumu „Brīvdabas grāmatu skapis “Zem zvaigznēm par zvaigznēm””, popularizējot lasīšanas nozīmīgumu jauniešu vidū, veicinot kultūras mantojuma un tradicionālās kultūras saglabāšanu.

Ziru tautas nams pašvaldības līdzfinansējumu 1000 eiro apmērā liks lietā, 13. un 14. septembrī īstenojot projektu “Sēņu festivāls Zirās 2024”. Pasākuma mērķis ir parādīt un iemācīt sēņu daudzveidību Latvijas mežos, sekmēt izpratni un zināšanas par sēņu sugām, to atpazīšanu, veicināt kopienas saliedētību un izglītošanu.

Kultūras projektu konkursa mērķi ir sekmēt profesionālās mākslas un jaunrades procesu attīstību, veicināt kultūras mantojuma un tradicionālās kultūras saglabāšanu, kā arī mūsdienīgas, intelektuālas kultūrvides veidošanu Ventspils novadā un veicināt saskaņas veicināšanu starp dažādām sabiedrības grupām un to konsolidēšanu.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm