< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ukrainai veltītajā labdarības pasākumā ieklausās dziesmās

Ukrainai veltītajā labdarības pasākumā ieklausās dziesmās

2024-02-25, 12.55

24. februārī Popes kultūras nama iekšpagalmā notika labdarības pasākums, veltījums Ukrainai “Cerību mazliet”. Lai gan lija, to apmeklēja cilvēki no vairākiem pagastiem, slēpjoties zem lietussargiem un ieklausoties skaistās dziesmās. 

Koncertā uzstājās Oksana Lutsenko, Baiba Grīniņa un meiteņu ansamblis “Pasmaidi”, Emīlija Jermola, Daniels Širmanis, Ieva Janiševa un Madara Ivane. Lai gan vairāki mākslinieki bija sasirguši, viņi tik un tā ieradās Popē, lai dziedātu un domās būtu kopā ar ukraiņu tautu.  

Jau pagājuši divi gadi kopš agresorvalsts pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, tāpēc tagad ir laiks, kad mums ir jāsadodas rokās un kopā jātiecas uz uzvaru. Cerību mazliet, mīlestību mazliet un ticību mazliet.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks savā uzrunā uzsvēra, ka visai pasaulei ir jāpalīdz Ukrainai, tāpēc viņam šķiet nepieņemama vilcināšanās un dažu valstu nogaidošā attieksme. Tagad kā nekad mums jāsaprot, ka Krievija var uzbrukt arī citām teritorijām, tādēļ cilvēkiem ir jābūt vienotiem un skaidri jāparāda sava nostāja pret agresorvalsti.

Ukrainiete, Ventspils kultūras biedrības “Kobzar” vadītāja Marija Antonova pateicās Latvijas tautai par mīlestību un atbalstu, dāsnajiem ziedojumiem, piesakot, ka mūsu valstī ir 90 biedrības, kuras palīdz Ukrainai. Arī Popē iedzīvotāji varēja ziedot lietas gan karavīriem frontē, gan kara postīto reģionu iedzīvotājiem.

Usmeniece Māra Šteinerte, sildoties ar siltu dzērienu, atcerējās, ka savulaik devusies uz Rīgu, lai piedalītos barikādēs. Viņa vienmēr ir iestājusies par brīvību, tāpēc šķita svarīgi apmeklēt labdarības pasākumu, lai būtu kopā ar savu tautu un raidītu labas domas ukraiņiem, kuri cīnās par savas valsts atbrīvošanu. Māra bija atvedusi līdzi arī pašas adījumus, kas noderēs kara skartās valsts iedzīvotājiem.

Popē labi pamanāmi bija jaunsargi no visa Ventspils novada. Viņi, turot rokās Ukrainas un Latvijas karogus, stāvēja godasardzē un aicināja klātesošos baudīt pašu vārītu boršču.        

Notikuma izskaņā Popes kultūras nama vadītāja Inga Berga pateicās visiem mūziķiem un savai komandai – Usmas tautas nama vadītājai Elanai Jurgenai un Jūrkalnes tautas nama vadītājai Kristīnei Skrullei, jo viņas kopā sarīkoja Ievas Janiševas vadīto pasākumu. To atbalstīja Ventspils novada pašvaldība, biedrība “Tavi draugi”, Jaunsardzes centra 1. novada pārvaldes Ventspils novada jaunsargi, SIA “Miesnieks”, SIA “Audora” un Landmaņu ģimene.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm