< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Amatierteātri un aktieri saņem balvas “Sapņu laiva”

Amatierteātri un aktieri saņem balvas “Sapņu laiva”

2023-11-26, 12.49

25. novembra vakarā Ugālē pulcējās novada teātra ļaudis. Tautas namā “Gaisma” norisinājās ikgadējais amatierteātru pasākums “Bez maskām”. Sanākušos ar skanīgu koncertu priecēja Valdis Zilveris, Mārcis Manjakovs un Ieva Parša. Pēc koncerta tika pasniegtas balvas “Sapņu laiva 2023”. Tās saņēma Puzes amatierteātris “Un tā tāļāk” par asprātīgu izrādes risinājumu, Jūrkalnes amatierteātris par veiksmīgu ansambļa darbu izrādē, Zlēku amatierteātris “Margots” par veiksmīgu izrādes scenogrāfiju, kostīmiem, interesantu izrādes koptēla radīšanu, Užavas amatierteātris “Maskas” par radošu izrādes risinājumu, Ziru amatierteātris “Vērmeles” par saliedētu ansambļa darbu. Savukārt Ugāles amatierteātrī “Ugāles drāma” “Sapņu laivu” saņēma Sandra Leigute, kā arī Usmas amatierteātra “Suflē” aktieris Agris Bogdanovs  par veiksmīgu aktierdarbu iestudējumā.

Aktieris ir savas dzīves saimnieks, noteicējs par savu lomu, savu skatītāju. Tas var būt ļoti vilinoši, saldi – baudīt aplausus un atzinību -, bet arī dzen ļoti mokoši uz priekšu, meklējot atslēgu lomai atbilstoši režisora iecerei. Tomēr šis vakars, šis brīdis “Bez maskām” dod iespēju amatierteātru aktieriem būt pašiem, būt vidē kopā ar līdzīgi domājošiem, dalīties pieredzē, pārrunāt pieredzēto un priecāties par sasniegumiem. Arī šis gads nav izņēmums, uz “Gada izrāde 2023” reģiona skati tika izvirzīti divi iestudējumi: Zlēku amatierteātris “Margots” ar H. Paukša izrādi “Gaisma tualetē” un Puzes amatierteātris “Un tā tāļāk” ar I. Šteinbergas izrādi “Trakās arestantes”.

Liels prieks, ka šajā gadā amatierteātra kustība atkal ir atdzimusi arī Vārves pagastā, kur režisora darbu pēc ilgākas pauzes ir uzsācis Valdis Šmēliņš, kā arī Popes pagastā, kur režisora pienākumus veic Inga Berga.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm