< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Popē aizvadīti otrie Ventspils novada svētki

Popē aizvadīti otrie Ventspils novada svētki

2023-09-03, 15.24

Spītējot lietum, Popē priekpilni norisinājās otrie Ventspils novada svētki “Īsa pamācība novada mīlēšanā”. Pasākumu atklāja Ventspils novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Mačtams, novēlot visiem labi pavadīt laiku, izmēģināt amatu prasmes un priecāties par kopā būšanu.

Popes muižas pagalmā trīs stundu garumā bija iespēja apmeklēt mājražotāju tirdziņu, iegādāties gardumus, skaistus rokdarbus un citus izstrādājumus. Tāpat ikviens varēja iemēģināt roku dažādās amatu prasmēs, piemēram, iemācīties vērpt dziju, izveidot skaistu sīpolu virteni, pīt aproces, lāpīt tīklus, kopā ar kalēju izgatavot piekariņus. Turpat bija iespēja vizināties zirgu karietē, kā arī apskatīt Ventspils novada mākslinieku darbus, kurus radījuši ne tikai pieaugušie, bet arī bērni. Novada svētku apmeklētāji varēja arī apskatīt biedrības “Popes muiža” izveidotās ekspozīcijas.

Vakarpusē Popes estrādē norisinājās svētku koncerts, kurā piedalījās novada amatiermākslas kolektīvi, koncertu vadīja Jogita Liepājniece un dziedātājs Ainars Bumbieris. Jogita kopā ar Ainaru koncerta laikā izceļoja cauri visam Ventspils novadam, iepazīstot Jūrkalnes skaisto stāvkrastu un etnogrāfiskā ansambļa “Maģie suiti” balsis, nonākot Usmas ezera malā, kur enerģiski izdejojās kopā ar VPDK “Usma”, pārbrienot Puzes purvus, klausoties vokālā ansambļa “Mežaroze” burvīgajās melodijās, apstājoties Ugāles tirgū, kur kārtīgi patirgojās ar amatierteātri “Ugāles drāma”. Pēc tam viņi devās atvilkt elpu Ances skaistajos plašumos un uzdancot kopā ar Ances senioru deju kolektīvu, dodoties tālāk uz Zlēkām, kur atraktīvi dejoja Zlēku bērni, nonākot Zirās, dzirdēja vokālo ansambli “Ar Tevi”, pa ceļam iemalkoja gardo Užavas alu, priecājoties kopā ar Užavas amatierteātri, ieskatījās Tārgales plašumos un ieklausījās vokālā ansambļa “Ziedu laiks” balsīs, apbrīnoja Vārves tīrumus, kur skaisti dejoja VPDK “Vāruve”, pēkšņi nonākdami Piltenes pilsētā, kurā dziedāja vokālais ansmablis “Rūta”, un atkal satikās Popē, kuru koncerta sākumā skanīgi ieskandināja folkloras kopa “Pūnika”.

“Svētki ir izdevušies! Mēs viens otru mīlējām – gan skatītāji, gan uz skatuves esošie. Mīlestība katram ir savādāka, vienam tā iet caur vēderu, vienam – tieši caur sirdi, kādam citam – varbūt caur matiem, caur acīm, caur visu ko. Un to, cik mēs esam bagāti, protam gan dejot, gan dziedāt, gan pajokot, to varēja redzēt, bet tā ir tikai maza daļiņa no visas tās lielās bagātības, kas ir mūsu novadā, lai atkal citu gadu novada svētkos turpinātu iepazīšanos. Liels paldies visiem, kuri šos svētkus rīkoja, prātoja, organizēja, cīnījās ar laiku un visu izturēja, liels paldies komandai, kura veica šo darbu, un visiem skatītājiem, kuri šodien atrada kaut ko savai sirsniņai mūsu novadā, un uzzināja ko jaunu, kļuva bagātāki. Uz tikšanos citu gadu Ventspils novada svētkos citā pagastā!” priecājās Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše.

Pasākuma noslēgumā sākās lustīga zaļumballe, kurā muzicēja Ainars Bumbieris, un pēc viņa uzstājās pūtēju orķestris “Ugāle”. Paldies visiem svētku organizatoriem, dalībniekiem un apmeklētājiem!

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm