< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

“Maģie suiti” no Jūrkalnes saņem “Lielā Jēkaba” balvu

“Maģie suiti” no Jūrkalnes saņem “Lielā Jēkaba” balvu

2022-09-17, 10.51

Kurzemes Tūrisma asociācija pēc divu gadu pārtraukuma atjaunoja tradīciju pasniegt tūrisma gada balvas “Lielais Jēkabs”. Šoruden  vienotā atzinības nominācijā “Ieguldījums Kurzemes tūrisma attīstībā” apbalvoja 8 nominantus no Kurzemes, tostarp arī etnogrāfisko ansambli “Maģie suiti” no Jūrkalnes.

Apbalvojumu saņēma kolektīva vadītāja Ilga Leimane un dziedātājas Taiga Reķe, Kristīne Skrulle, Mairita Ansone, Baiba Trauberga un Ilona Niedoliņa. Viņas uzteica kā suitu kultūrtelpas glabātājas. Ansamblis ir pamanāms ne tikai Ventspils novada pasākumos, bet arī citviet Latvijā un pat ārpus valsts robežām, dziedātājas gan gavilē dažādos godos, gan iesaistījušās kulinārā mantojuma saglabāšanā. “Esam stipras un lepnas par to, ko varām un darām, mums prieks par stingro un prasīgo ansambļa vadītāju Ilgu, kura mūs vienmēr iedvesmo,” sacīja ansambļa dziedātājas.

Lepojamies ar “Maģo suitu” panākumiem un novēlam dziesmu pūrā ielocīt daudz skanīgu dziesmu.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm