< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Arī Jūrkalne iesaistīsies UNESCO nedēļā

Arī Jūrkalne iesaistīsies UNESCO nedēļā

2022-10-10, 16.39

   Katru gadu UNESCO Latvijas Nacionālā komisija izsludina UNESCO nedēļu. Arī suitu kultūrtelpa, kas iekļauta UNESCO Pasaules nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā, kam nepieciešama neatliekama glābšana, atzīmē šo notikumu ar pasākumiem vēsturiskajā suitu novadā, tostarp Jūrkalnē.

Šogad aktivitātes aptver visu vēsturisko novadu, akcentējot suitu izloksnes popularizēšanu, no 11. līdz 16. oktobrim organizējot suitu stāstu taku pa visu vēsturisko novadu Alsungas, Gudenieku un Jūrkalnes pagastā. Takas kartes ir pieejamas Alsungas Amatu mājā, Gudenieku pagasta pārvaldē un Jūrkalnes bibliotēkā, kā arī: https://www.facebook.com/EKCsuiti un www.suiti.lv.

Atvērtā diena 15. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 16.00 ar bezmaksas ieeju tiek izsludināta Alsungas pilī un Amatu mājā, piedāvājot ekskursiju tūri plkst. 14.00 pa Alsungu un tikšanos ar etnogrāfisko ansambli “Suitu sievas” vai folkloras kopām “Suitu vīri” un “Suitu dūdenieki”. Atvērtajā dienā apmeklētājus gaidīs arī “Vētru muzejs” Jūrkalnē un suitu kultūrvēsturiskā ekspozīcijā “Suitu godi” Basu tautas namā. Alsungas Amatu mājā no 11. oktobra līdz 29. oktobrim būs skatāma izstāde “Mūs māsas rožotais pūrs” (tautas lietišķās mākslas studijas “Kangas” un aušanas pulciņa “Kodes” dalībnieču darbi).

16. oktobrī plkst. 13.00 “UNESCO nedēļa suitos 2022” laikā Jūrkalnes Sv. Jāzepa baznīcas dārzā un mācītājmājā ikviens aicināts uz notikumu “Satikšanās”. Taiga Reķe atklās kulinārā mantojuma stāstu, kokļu mūzikas vēstījums uzticēts amatniekam Guntim Niedoliņam, rožukroņu darināšana notiks Ilonas Niedoliņas vadībā, eņģeļu un svēto figūriņu apgleznošanu mācīs Kristīne Vasiļevska, digitālo viktorīnu par suitu vēsturi organizēs Baiba Trauberga.

Pasākumu organizē biedrība “Etniskās kultūras centrs “Suiti”” sadarbībā ar Jūrkalnes tautas namu,  Jūrkalnes bibliotēku, Alsungas Tūrisma un informācijas centru, Alsungas un Gudenieku pagasta pārvaldi.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm