< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Saeima atbalsta neatkarīgu Ventspils novadu

Saeima atbalsta neatkarīgu Ventspils novadu

2020-06-10, 16.27

Saeimas deputātiem izskatot likumprojekta priekšlikumus, kas saistīti ar jauno pašvaldību veidošanu, Saeima no nākamā gada 1. jūlija lēmusi izveidot 42 jaunas pašvaldības.

10. jūnija pēcpusdienā, izskatot 341. priekšlikumu, ko iesniedza deputāts Viktors Valainis, paredzēja no Ventspils novada svītrot Ventspils pilsētu, tādējādi veidojot atsevišķas Ventspils pilsētas un Ventspils novada pašvaldības. Administratīvi teritoriālās reformas komisija šādu pieeju iepriekš atbalstīja. Saeimas deputāti debatēt nevēlējās. Balsojot 63 deputāti bija par, pret – četri. Priekšlikums tika atbalstīts.

Tas nozīmē, ka pēc reformas Ventspils novads ar administratīvo centru Ventspilī, Skolas ielā 4, pastāvēs tāpat kā līdz šim, savukārt Ventspils būs valstspilsēta. Paredzams, ka abas pašvaldības turpinās sadarbību izglītības, civilās aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas jomā.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm