< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Slēgs līgumu par Rīvas upes zivju ceļa izbūvi

Slēgs līgumu par Rīvas upes zivju ceļa izbūvi

2020-05-13, 16.14

Ventspils novada pašvaldība ir viena no 14 projekta “Baltijas jūras reģions kā makšķerēšanas tūrisma galamērķis un tā attīstība, veicināšana un ilgtspējīga pārvaldība” jeb RETROUT (Nr. R065) partneriem. Projekta mērķis ir attīstīt un popularizēt Baltijas jūras reģionu kā piekrastes makšķerēšanas tūrisma galamērķi, fokusējoties uz jūras taimiņu, kā piekrastes makšķerēšanas tūrisma produktu, attīstot ilgtspējīgas un efektīvas apsaimniekošanas vadības metodes, kas orientētas uz jūras taimiņiem, kā arī stiprināt Baltijas jūras reģiona makšķerēšanas tūrisma pārvaldības ietvaru.

Projekta ietvaros Jūrkalnes pagasta Rīvas upē tiks izbūvēts zivju ceļš, lai nodrošinātu zivju migrāciju pār bijušās papes rūpnīcas vajadzībām izbūvēto dambi. Būvprojektā paredzētais dabīgā zivju ceļa risinājums nodrošinās, ka tā gultne līdzināsies dabiskai upei un ūdens enerģija tiks dzēsta ar gultnē ievietotu dažāda izmēra akmeņu palīdzību, lai šādu zivju ceļu varētu pārvarēt iespējami daudzu sugu zivis, kā arī citi ūdens organismi.

2020. gada 5. maijā Pašvaldības Iepirkumu komisija pieņēma lēmumu slēgt līgumu ar SIA “Venta 1” par būvdarbu veikšanu Rīvas upes zivju ceļa izbūvei. Līguma summa sastāda 164 423,38 eiro ar PVN.

Pēc veiktās cenu aptaujas noskaidrots, ka līgums par būvuzraudzības pakalpojumu sniegšanu tiks slēgts ar SIA “Meko V” par līguma summu 7 441,50 eiro ar PVN.

Būvdarbu un būvuzraudzības izmaksas kopā sastāda 171 864,88 eiro ar PVN. Projekta apstiprinātās attiecināmās izmaksas sastāda 139 188,00 eiro. ERAF līdzfinansējums ir 118 309,80 eiro.

Būvdarbus objektā, ievērojot BIOR prasības un ieteikumus zivju resursu saglabāšanā, plāno pabeigt līdz 2020. gada rudenim.

Sīkāka informācija par projektu:
Evita Roģe
Skolas iela 4, Ventspils
+371 29295234
[email protected]

Par publikācijas saturu pilnībā atbild Ventspils novada pašvaldība, un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm