< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ventspilī izvietota telts analīžu nodošanai

Ventspilī izvietota telts analīžu nodošanai

2020-03-25, 08.22

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka vairākās reģionu pilsētās darbu sākuši jauni papildus izveidoti COVID-19 analīžu nodošanas punkti, kur, pēc iepriekšēja pieraksta un ierodoties ar privāto automašīnu, pacienti var veikt valsts apmaksātas analīzes, ja radušās aizdomas par saslimšanu.  Latvijā iedzīvotāji, kuri atgriezušies no ārvalstīm un kuriem ir viegli saslimšanas simptomi, COVID-19 analīzes tagad var nodot septiņās pilsētās visā Latvijā jeb 13 analīžu nodošanas vietās.

Ventspilī telts atrodas Inženieru ielā 60, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas iekšpagalmā. Piebraukšana teltij ir no Inženieru ielas puses – iebrauktuvē starp slimnīcu un veikalu “Mājai un Dārzam”.  Pie pacientiem, kuriem nebūs iespēju ierasties ar savu automašīnu analīžu nodošanas punktā, ieradīsies “Centrālās laboratorijas” speciālisti, kas analīzes paņems dzīvesvietā. Pašlaik, ņemot vērā lielo pieprasījumu skaitu un kamēr notiek analīžu nodošanas punktu izveide citās Latvijas teritorijās, iedzīvotājiem laboratorijas speciālistus var nākties gaidīt no 2-3 dienām. Šajā laikā jāievēro drošības pasākumi un jāvēro savs veselības stāvoklis.

Valsts apmaksātas analīzes uz COVID-19 veic personām, kurām ir simptomi (klepus, paaugstināta ķermeņa temperatūra, elpas trūkums bez cita iemesla, kas pilnībā izskaidro klīniskās izpausmes) un cilvēks pirms simptomu parādīšanās 14 dienu laikā bijis ārzemēs vai bijis ciešā kontaktā ar COVID-19 slimnieku (personas, kuras Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir atzinis par COVID-19 infekcijas slimnieka kontaktpersonām).

Lai pieteiktos valsts apmaksātu analīžu veikšanai, pacientiem jāzvana pa tālruni 8303. Tālruņa darba laiks ir katru dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00. Tā darbību nodrošina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD). Tālruņa operatori reģistrēs pacientus un nodos informāciju SIA “Centrālajai laboratorijai”, kas sazināsies ar pacientiem un informēs par analīžu veikšanas vietu un laiku. Otra iespēja pieteikties valsts apmaksātu analīžu veikšanai ir, zvanot uz E. Gulbja laboratoriju pa tālruni 67801112, kas zvanus pieņem katru dienu no plkst. 8.00 līdz 20.00 un nodrošina analīžu nodošanu Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Kuldīgā.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm