< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Labiekārtota vide sociālās rehabilitācijas centra ēkai Jūrkalnē

Labiekārtota vide sociālās rehabilitācijas centra ēkai Jūrkalnē

2019-03-07, 13.32

Labiekārtota ārējā vide un teritorija ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centra ēkai Ventspils novada Jūrkalnes “Saulgožos”. 2016. gadā Jūrkalnes pamatskolas telpās tika izveidots ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas nams “Saulgoži”, kur pastāvīgi mitinās ap 70 cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir ar pilnīgiem vai daļējiem kustību, redzes un/vai dzirdes traucējumiem. Ēka tika celta pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados un nebija atbilstoša mūsdienu vides pieejamības prasībām, apkārtnes iekārtojums nebija piemērots ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas nama iemītniekiem.

Projekta rezultātā pastaigu teritorija tika atdalīta no saimnieciskā zonas, pastaigu teritorijā tika atjaunots žogs, kāpnes pie ieejām tika aizstātas ar pandusu, teritorijā tika izveidoti pastaigu celiņi cilvēkiem ar kustību traucējumiem, atjaunots esošais gājēju celiņš un paplašināts pēc “Universālā dizaina principiem”, esošajiem soliem tika uzstādītas atzveltnes, esošā terase tika paplašināta ar koka segumu, izveidoti vārti specializētajam transportam, apmeklētājiem izveidoti atsevišķi vārtiņi, pastaigu celiņi pievesti pie visu iemīļotā ozola, apkārt ozolam izveidots segums no koka laipām, lai netiktu bojāta ozola sakņu sistēma.

1 ha sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centra ēkas apkārtnes labiekārtošana veikta, jo nodibinājums “Fonds “Cilvēks Cilvēkam”” realizēja Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda Latvijas lauku attīstībai programmas 2014.–2020. gadam projektu ārējās vides labiekārtošanai sociālā riska atstumtības mērķu grupai.
Objekta izmaksas ir 48 345,93 eiro, tostarp publiskais finansējums – 43 511,34 eiro, bet Ventspils novada pašvaldības ieguldījums – 4 834,59 eiro.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm